2020-06-23
Det senaste som hänt är att två av tikarna som bor kvar på Gotland har gått viltspårkurs i maj/juni. Det blir förhoppningsvis anlagsprov så småningom för enligt kursledaren har utvecklingen gått åt rätt håll.

2020-02-28
En liten summering av fjolåret. Av Disas 7 valpar har 4 ställts ut med very good och excellent. En av tikarna har gått sitt första drevprov och resultatet blev ett förstapris.
I Frejas kull på 6 valpar har 4 ställts ut med good, very good och excellent. Dessutom har 2 av dem blivit viltspårchampion. Grattis  till er alla. Man blir så himla glad som uppfödare när de nya ägarna dokumenterar hur bra deras fyrbenta vänner är.

2019-11-09
Daisy9nov19Utställning i Visby och en av Disas tikvalpar, 5 månader gammal, ställdes ut. Matte Emilia visade Daisy i ringen. Dom var duktiga båda två och Daisy fick fin kritik.

2019-05-22
Nu i maj har en av Frejas unga tikar ställts ut och två av Disas. Det blev både excellent och very good.

2019-04-14
Disa är parad med Storylines Trubbel och om allt går väl blir det valpar i slutet av maj. Om du är intresserad av valp så hör gärna av dig via mail till barbrope@telia.com så berättar jag mer.

2019-01-20
Ett helt år har gått sen valparna föddes. Det kommer rapporter då och då och det är fint att få följa dem. En har blivit viltspårchampion och en annan har godkänd anlagsklass. Flera har visat intresse för jakt men de flesta ägare har väntat med det till nästa säsong. En del har även debuterat på utställning med fint resultat.

2018-08-05
Nu har valparna hunnit bli drygt 6 månader. Ibland kommer lite rapporter om dem. Två har varit utställda i valpklass med fin kritik och HP. Förhoppningsvis fortsätter dom att utvecklas åt rätt håll.

2018-01-18
Nu har både Disa och Freja valpat. Disa fick sju valpar, tre tikar och fyra hanar. Freja fick två tikar och således 4 hanar. Jag fick just veta att Högmossen’s Francois (Lemmy), pappa till Frejas kull, i dag fick en föreslagen etta på sitt första drevprov.

Disas med nyfödda

Disas med nyfödda

2018-01-13
Fallbackskogs Disa är parad med Mylord’s Danny Dumlekola. Beräknad valpning i vecka 3. Fallbackskogs Freja är parad med Högmossen’s Francois.
Är du intresserad så maila gärna.