2016-11-19
Utställning i Visby. Disa fick sitt tredje cert och blev härmed utställningschampion. Brorsan Sigge fick också cert och blev BIR Disa champion 161119 mindre2016-08-27
Utställning i Skedhult i Småland den här gången. Fauveklubben firade sitt 15-årsjubileum och slog rekord i antalet fauvar, hela 80 anmälda. Både Disa och mamma Freja var anmälda men Freja var inte i rätt päls så hon fick stå över.

Disa blev andra bästa tik av 12 i jaktklassen och fick excellent, ck och reservcert. Ännu bättre gick det för brorsan Sigge (Mimer) som blev bästa hanhund i jaktklassen med excellent och sitt tredje cert . Dessutom tredje bästa hanhund av alla. Jättekul!

2016-08-06
Så blev det utställning på hemmaplan och det är klart att då måste vi ju vara med. Så jag anmälde Disa till Visbyutställningen ”Gotland Dog Show” 6 och 7 augusti, nationell första dagen och internationell andra. Det visade sig att även brorsan Sigge (Fallbackskogs Mimer) var anmäld men tyvärr inte fler fauvar.
Det gick över förväntan. Sigge blev BIR och Disa BIM båda dagarna.

Sigge Disa 16-08-07red

2016-05-22
Uställning i Brunflo utanför Östersund. Svenska Bassetklubben Nordöst arrangerade. Den här gången blev det Excellent, ck och BIR för Freja medan Disa fick nöja sig med Very good. Båda var ganska nytrimmade och Disas päls hade inte vuxit ut så mycket medan Frejas såg bättre ut. Vi hade hjälp av en ”handler” och tänk vad trevligt det är att se hur mycket det gör i ringen.

2015-11-14
Svenska Bassetklubben Nordöst hade utställning i Visby. Freja fick Excellent och Disa Very good.

2015-09-06
Utställning i Bödasand på Öland. Freja fick Excellent och Disa Very good.

2015-08-29
Tvådagars utställning i Visby och det är klart vi ställer ut på hemmaplan.
Freja fick Excellent på lördagen och samma på söndagen men också Cert, Cacib och BIR. Det här var hennes tredje Cert så nu är hon även utställningschampion.
Disa fick excellent båda dagarna.

2015-05-24
Dags för utställning igen. Den här gången i tillsammans med andra jakthundsklubbar i Brunflo utanför Östersund. Det gick bra för både Disa, som fick Excellent och fin kritik, och Freja som tog sitt andra Cert.

Disa och matte Barbro

Disa och matte Barbro

Linje grå2014-11-15

Så var det utställningsdags igen på Gotland, i Visby. Det var Svenska Bassetklubbens nordöstra avdelning som arrangerade tillsammans med andra jakthundsklubbar. Freja fick Very good den här gången men det gick bättre för två av hennes valpar, Disa och Sigge (Mimer) som var med i babyklassen 4-6 månader. Båda fick fin kritik och hederspris. Tyvärr är bilden nedan lite mörk men det är svårt att fota inomhus.201411 utst Charlotte Hammarberg och Kristina Lilja visar valparna.

2014-05-03
Freja fick  sitt första CERT den 3 maj 2014 här på Gotland och domare var Nina Carlsdotter. Freja visades av en duktig ”handler” nämligen Charlotte Hammarberg som själv har en fauve samt tre strävhårstaxar.

Charlotte Hammarberg visar Freja vid utställningen i Roma 3 maj 2014

2013 Freja
Det är inte så många utställningar vi besökt. Det är ju jakten som är viktigast men visst vore det trevligt med en bra bedömning. Hittills har det blivit 5 utställningar. De första två som unghund och då blev det två Excellent. I år (2013) Very good i maj då hon tyvärr var nytrimmad och domaren tyckte hon ”kom i underkläderna”. Nytt försök i augusti men ännu ett Very good och domaren bl a skrev ”behöver timmas” och så årets sista försök i november då det blev Excellent med CK och BIR.